Dodaj med priljubljene

Biometeorološka napoved

Bioprognoza. Biovremenska napoved za danes. Biometeorološka napoved za Slovenijo, kako vpliva vreme na naše današnje počutje. Biovreme. UV indeks in napoved koncentracije cvetnega prahu.

Biovreme

Trenutno Biovreme

V sredo in četrtek bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave.

Napoved UV indeksa

UV indeks bo sredi dneva ob jasnem vremenu po nižinah dosegel vrednost okoli 5, v gorah pa 6.

Napoved cvetnega prahu v zraku

Padavine bodo v ponedeljek in torek nižale obremenitev zraka s cvetnim prahom, obremenitev bo v splošnem nizka. V nižinah bo obremenitev z brezo od srede dalje postopoma naraščala do visokih vrednosti. V suhem in toplejšem vremenu bo dodatno obremenitev s sorodnimi alergeni prispeval gaber, pričakujemo tudi začetek sproščanja cvetnega prahu hrasta. Sezono bo nadaljeval jesen z srednje visokimi do lokalno visokimi obremenitvami. Prisoten bo še nizko alergeni cvetni prah topola, vrb, javorja, cipresovk in tisovk. Pojavljajo se že prva zrna platane in bukve.

V Primorju bo v suhem vremenu v zraku prevladoval cvetni prah gabra, obremenitev z brezo bo nizka. Sezona cipresovk in jesena se nadaljuje. Prisoten bo cvetni prah hrasta, platane, topola in vrbe.

Dobro je vedeti:

- Cvetni prah gabra ima alergene sorodne jelši, brezi in leski, pri nekaterih preobčutljivih posameznikih se lahko razvijejo navzkrižne reakcije.

Napoved je sestavljena v sodelovanju z NLZOH. Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje.

Aktualno počutje lahko pokomentirate tudi na tem Forumu.
Zadnjič posodobljeno: Torek, 13.4.2021 ob 16h